Të mirat e kafes

Ndër vetitë terapeutike të kafes mund të përmendim:

  1. Efekt stimulues mbi sekretimin gastrik dhe biliar, domethënë ndihmon në tretjen e ushqimit.
  2. Efekt tonik dhe stimulues për zemrën dhe sistemin nervor qëndror. Që do të thotë më shumë përqëndrim dhe asimilim në aktivitetin që po zhvillojmë.
  3. Efekt lipolitik(shkrirje e dhjamrave). Stimulon përdorimin e dhjamrave trupore për efekt energjetik dhe rrit metabolizmin në përgjithësi.
  4. Efekt dobësues indirekt, sepse ul oreksin. Kjo është një veti shumë e mirë për ata që i janë futur një programi dobësues.
  5. Efekt antioksidues (antiplakje) akoma në fazë studimi.

Megjithatë nuk rekomandohet një konsum i tepërt i kafes.
Sasia e këshillueshme është 3-5 kafe në ditë.
 

  • Burim informacioni "International coffee organization"

  • Autostrada Tiranë - Elbasan
  • Km 0
  • Tiranë Albania